9788792609113.jpg

SPOR

- essays om at gå

 

Om vandringer der åbner op for mentale rejser. Om at begive sig ud på formåls-løse ture, hvor hverdagen bliver skrællet af og man falder i hak med sine indre spor.

 

Helle Bertram har gået ture siden børnene var små. Korte, ture, lange ture, altid alene. I starten var det for at få en pause fra hverdagen. Nu er det en metode til at komme overens med sig selv, til at rense sindet og finde ind til de indre spor.

SPOR er en samling af fotos og kortprosa, hvor essay og reportage flettes sammen. Bertrams fysiske vandringer er fulde af sanselige registreringer der åbner op for uventede tanker og følelser. Fortidens stemmer og glemte, ubetydelige samtaler bliver vakt til live og falder ind i hendes spor og taler med.

De kommenterer hendes rejse og valg i livet – og Bertram forsøger at holde trop.

Går på Sydhavsøerne

SPOR består af vandreture på Lolland Falster, hvor jorden er flad og horisonten så vid, at man kan se klodens krumning. Det store, øde landskabet indbyder til at man vender sig indad. Man bliver alene, overladt til sig selv, et menneske uden filter.

66 sider

200 kr.

Udkommer 1. december 2021

Forfattere søges

Har du en god historie? Sydhav Forlag søger spændende historier der handler om eller udspringer fra Sydhavsøerne; Lolland, Falster og Møn.

20200324_214047g_edited
20200324_214047g_edited

press to zoom
l_edited
l_edited

press to zoom
csm_Christian-4-til-hest-Kongernes-Samli
csm_Christian-4-til-hest-Kongernes-Samli

press to zoom
20200324_214047g_edited
20200324_214047g_edited

press to zoom
1/10
Kongens By Forside v.1.0.jpg

Forær en bog
og fortæl de gode historier
fra dit nærområde

Kommende begivenheder

Sydhav Forlag
lanceres

Sydhav Forlag lanceres
Vi fejrer at Sydhavsøerne har fået en virksomhed, hvis ambition er at fortælle alle de gode historier øerne i sydhavet; Lolland, Falster, Møn og de mere end 40 andre øer i farvandet.
When
01. maj 2021 19.00
Where
Sydhav Forlag,
Jernbanegade 6, 4900 Nakskov

 

Danmarks sidste heksebål i 1693

I Kongens sidste heks får du for første gang hele historien om den unge, ulykkelige Ingeborg og de ni troldkvinder, der endte på anklagebænken i en af Danmarkshistoriens største trolddomssager. 

 

Den historiske roman beskriver levende og detaljeret retssagen og hele forhistorien. Trolddomssagen i 1693 startede med den unge Ingeborg. Hun var gift med en gammel, hidsig skrædder, der tævede hende med sin krykke.

 

Men hendes hjerte tilhørte skipperen Ole, der var gift med en tysk kvinde. Ingeborg og Ole lagde planer om, hvordan de kunne slippe af med deres ægtefæller.

 

I deres nød opsøgte de den kloge kone Karen Gregers, der gav dem det ene utrolige trolddomsråd efter det andet. Da ingen af dem virkede, endte det unge kærestepar til sidst med at bruge rottekrudt.

Kongens sidste heks er en rå og realistisk skildring af den barske verden, der skabte troen på hekse – og nødvendigheden af at udslette dem med ild.

Udkommer 1. december 2021.

364 sider

299 kr.

 

MIN HISTORIE

Vi har alle en historie at dele. Her er en mulighed for at fortælle besøgende på hjemmesiden mere om dig, og hvordan denne hjemmeside blev til. Klik for at begynde at redigere og gøre den til din egen.