top of page
Om Sydhav Forlag
Portræt1.JPG

Vi er de historier vi fortæller

Sydhavsøerne er fulde af stærke historier fra nutid og fortid, om søfart, bønder, herrefolk, håndværkere, opfindere og kunstnere, om krige, hekseafbrændinger, madtraditioner, fabrikker og landbrug der har ændret og formet menneskene der bor på øerne.

Vi kan spejle os i historierne, lære af dem og lade os underholde af dem.

 

Sydhav Forlag har en ambition om at fortælle de bedste historier fra Sydhavsøerne, så de ikke går tabt, men forbliver en del af vores dna. Blandt andet ved at skabe samarbejde med institutioner, skoler, kommuner m.m. om at udbrede vores lokale historier.

 

Sydhav Forlag er interesseret i at arbejde sammen med alle, der vil fortælle og udbrede historier der handler om eller tager udgangspunkt i Sydhavsøerne; Lolland, Falster, Møn og de øvrige mere end 40 småøer i farvandet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sydhav Forlag er drevet af Søren Marquardt Frederiksen

Jeg har i mere end 30 år arbejdet med fortællinger, bøger og formidling - som praktiker, teoretiker, underviser og forfatter.

 

Jeg er cand.mag. i litteraturvidenskab og retorik og har siden 1996 undervist i journalistik og kulturformidling på Københavns Universitet. Jeg har undervist omkring 4000 studerende og lært dem, hvordan de bliver gode skribenter.

 

I en årrække har jeg arbejdet som journalist og kritiker på Danmarks Radio P1, Ekstra Bladet og Kristeligt Dagblad.

 

Jeg har skrevet en række lærebøger om retorik, journalistik og virksomhedskommunikation. Målet i mine bøger er praksis, at vise læserne, hvordan de overfører teori om retorik, journalistik og fortælleteknik til deres egne skriverier.

I de senere år er jeg begyndt at skrive skønlitteratur og har indtil videre udgivet 4 romaner, bl.a. to historiske romaner, der beskriver hverdagen midt i de store begivenheder der fandt sted på Lolland på Christian IV’s tid.

 

I øjeblikket arbejder jeg på to bøger; En bog om øerne i Nakskov Fjord og en historisk roman om den sidste hekseafbrænding der fandt sted i Danmark i 1693 på Falster.

 

Jeg har snude for gode historier – også for din. Siden jeg som ung begyndte at studere litteraturvidenskab på universitet har jeg beskæftiget mig med, hvordan man formidler synspunkter og oplevelser gennem sprog, så de bliver til spændende fortællinger.

 

Skriv til mig. Jeg vil glæde mig til at høre, hvilken historie du har at fortælle.

Send mail her

 

 

 

 

Alle tegninger på dette website er tegnet af Morten Voigt.

Alle videoer

Alle videoer

bottom of page